Výročí, rodáci, události v historii kraje Jihlavského

Na našem homeopatickém eshopu:

Vzpomínka na atentát v Sarajevu a co soudil Václav Havel o monarchii…

Zde dávám v sekci „Zajímavosti“, k výročí Sarajevského atentátu, jednu zvukovou vzpomínku na moje někdejší působení v Českém rozhlasu.

Zde si můžete pustit pětiminutovou zvukovou nahrávku mého kalendaria o atentátu v Sarajevu z roku 2002…

Vyráběl jsem tehdy každodenní kalendaria na klíč, tedy od hledání témat, přes napsání až po vlastní namluvení, sestříhání a doplnění hudbou.

A tento můj kalendář je z roku 2002 – s Terezkou Stýblovou jsme tehdy vzpomněli na arcivévodu Ferdinanda a vložil jsem k tomu k našim hlasům i vyjádření tehdejší hlavy státu Václava Havla, který v jednom našem rozhovoru odpověděl na moji otázku, co soudí o monarchiích jako státním zřízení…

Možná zajímavý dodatek: Třeba bude mnohé zajímat, že provedení naší někdejší hymny (Zachovej nám Hospodine), které jsem pro toto kalendarium vybral a do podkresu v závěru střihl, upravil Bedřich Smetana ve své Korunovační mši pro korunovaci Františka Josefa I.

Což je dílo, které se dnes mnoho nepřipomíná a kromě několika odborníků jej patrně nikdo od tohoto vpravdě národního českého skladatele nikdo nezná a možná by ani znát nechtěl?

Na našem homeopatickém eshopu: